VÁLASSZ SITE SKINT

SOLAR SCREAM - DIVIDER SOLAR SCREAM - BARE TO THE BONE

  Koncertek

  SOLAR SCREAM 
            Bare To The Bone

  01 Still Running Deep *
  02 Insightful
  03 Fracture
  04 Afterglow
  05 Bare To The Bone
  06 Respire
  07 While I'm Lying Awake *
  08 Onward
  09 The Storm
  10 Sunrise Early May

  * letölthetõ edit verziók

  Történet

  A Solar Scream zenekar története 2000 végén indult Mohácson, amikor Harich Gábor (gitár/ének), Müller Gábor (dob), Völgyesi Csaba (basszusgitár) és Kántor Tamás (gitár) elhatározták, hogy a kezdeti próbálkozások után egy csónakban evezve valósítják meg zenei törekvéseiket. A tagokra számos modernebb felfogású riff-, és érzelemközpontú zenekar hatott, alapkoncepciójuk pedig az volt, hogy minden kényszer és skatulya nélkül mûködjenek, úgy ötvözve hatásaikat, hogy az eredmény saját hangulattal, gondolati és érzelmi tartalommal bírjon. A csapat 2004-ben magánkiadásban jelentette meg Ground Level címû elsõ EP-jét. Az anyag öt saját dalt és egy Depeche Mode feldolgozást vonultatott fel, és kedvezõ visszajelzéseket kapott a hazai és külföldi rockzenei sajtóban.

   

  2006 elején Csabát basszusgitáros pozíción Antal Dávid váltotta, elsõ albumunkat, a 11 saját szerzeményt felvonultató Divider-t már vele rögzítettük. A lemez 2007 novemberében jelent meg az Edge Records gondozásában. A lemez összességében színesebb, érettebb, lényegre törõbb, és vokális téren jóval kimunkáltabb volt, mint elõdje, köszönhetõen a megszerzett tapasztalatoknak, a Bakery stúdió szakértelmének és Friskó Péter (ex-Perfect Symmetry) aktív segítségének az énekfelvétel terén. A visszajelzések abszolút pozitívak voltak, a lemez a Hungarian Metal Awards szavazásán is szerepelt a legjobb debütalbum kategóriában. A Hammer World 2008-as válogatás DVD-jén szerepelt a When I Need You Most c. dalra készült koncertklip, a csapat pedig a The Ocean és a Lake Of Tears elõtt is fellépett. Utóbbi bulin már az újra visszatért Völgyesi Csaba kezelte a basszusgitárt. 

   

  A stílusát egyszerûen dallamos modern metalként definiáló zenekar Bare To The Bone címû második albuma tíz velõs, csontig hatoló dalt tartalmaz egy órában, amelyek 2006 és 2009 között íródtak, egy részük évek óta szerepel a csapat koncertprogramjában, de Vári Gábor hangmérnök-producer szakértelmének és maximalizmusának köszönhetõen sikerült õket olyan minõségben és odaadó figyelemmel rögzíteni, hogy az album joggal nevezhetõ az eddigi legstabilabb és egyben legfontosabb mérföldkõnek a Solar Scream pályáján. Szövegileg a lemez egy témát jár körbe: „Mit tehetsz, ha közted és vágyaid között csak a mások által rád erõltetett szabályok állnak?”