VÁLASSZ SITE SKINT

SOLAR SCREAM - DIVIDER SOLAR SCREAM - BARE TO THE BONE

Koncertek

SOLAR SCREAM 
          Bare To The Bone

01 Still Running Deep *
02 Insightful
03 Fracture
04 Afterglow
05 Bare To The Bone
06 Respire
07 While I'm Lying Awake *
08 Onward
09 The Storm
10 Sunrise Early May

* letölthetõ edit verziók

Xpress001

Solar Scream - Ground Level

E hónapban kijutott nekem a valami újra, másra törekvõ bandákból, a Solar Scream is ilyen. Történetük '94-ben némi idétlenkedéssel indult, ezernyi kalandban volt részük, mint általában a zenekaroknak, nem részletezem, a honlapon olvassa el, aki akarja. A lényeg, hogy itt a bemutatkozó demó!
A 6 számos, 36:30 hosszú anyag legfõbb problémája a keverés. A dalok túlnyomó részében hátul, a zene függönye mögött rejtõzik az ének, igazán csak nagyon felhangosítva lehet hallani, de akkor meg megsüketülsz a zenétõl. Nagyjából sejthetõ azért, hogy miket énekelnek (merthogy Tomi és Harek gitárosok is énekelnek, és Csabesz basszer és Zita vokáloznak), és hát az sem feltétlenül meggyõzõ. Úgy tûnik, ahogy a zenére, úgy az énekre is a Katatonia hatott leginkább, de nem minden énekdallam elég erõs. Több helyen is egyszerre többen éneklik a refrént, de valahogy úgy rosszabb, mintha csak egy valaki énekelne… Igazán rendesen csak a Depeche Mode- feldolgozásban (In Your Room) hallani az éneket, és egyáltalán nem rossz, még ha nem is kiemelkedõ. Több bátorságot és erõt az énekbe, srácok! Egyébként ez a Mode nóta elég jól sikerült, persze katatoniás lett, s ha az eredeti dal "önveszélyes szerelem"-feelingje nincs is benne, így is érdekes, sajátos verzió.
De nem ez a legnagyobb pozitívum a Solar Screamben. Hanem az, hogy minden Katatonia (plusz Anathema, Depeche Mode - halld Ground Level) hatása mellett is rá lehet (és kell) mondani, hogy valami egyéni próbálkozás. Van erõ és sodrás a dalokban, a riffekben, a csattogó pergõhang ellenére a dobban is; ez tényleg metal, nem pop-os nyavajgás vagy depis befordulás. Sok témából épülnek fel a számok (Pain Of Salvation-jellegû prog bandákat is hallgatnak a tagok), és hiába nem könnyû hallgatnivaló, aki szereti az ilyesmit, értékelni fogja, mert van benne munka, szív, lélek, és hangulat is. Így, bár maga a felvétel nem tesz igazságot a Solar Screamnek, ez a csapat nálam most az egyik legnagyobb honi reménység!

Honlap: www.solarscream.hu, mail: kantortamas@freemail.hu, Tel: 30/453-9336

U.N.