VÁLASSZ SITE SKINT

SOLAR SCREAM - DIVIDER SOLAR SCREAM - BARE TO THE BONE

Koncertek

SOLAR SCREAM 
          Bare To The Bone

01 Still Running Deep *
02 Insightful
03 Fracture
04 Afterglow
05 Bare To The Bone
06 Respire
07 While I'm Lying Awake *
08 Onward
09 The Storm
10 Sunrise Early May

* letölthetõ edit verziók

Xpress002

SOLAR SCREAM
CUKROS BÁCSIK
CUSTOM MADE
GARDEN

Mohács, Busójárás


A mohácsi Busójáráson idén, a fõtéren felállított sörsátornak köszönhetõen, rockzenétõl volt hangos a város. Szombaton fõleg helyi zenekarok léptek fel, de másnap a KISS Forever Band és Waszlavik Gazember is tiszteletét tette.
A mohácsi Solar Scream esestében ez a közel egyórás koncert szolgált a hamarosan megjelenõ EP bemutatójaként. A nagy hideg és az elhúzódó beállás ellenére lendületesen kezdtek a srácok egy új instrumentális dallal, ami megadta az alaphangulatot. A súlyos riffekkel (héthúros gitároknak köszönhetõen) és elszállós dallamokkal operáló négyesnek aránylag nehéz dolga volt, hiszen fõleg saját dalaikkal kellett meggyõzniük a közönséget. Ez leginkább a Ground Level EP zúzós címadójával sikerült, melyet ráadásként másodszor is elnyomtak, de azért a Depeche Mode In Your Room-jának bekeményített feldolgozása is bejött. Utóbbit lászólag sokan ismerték. Zenéjük egyszerre változatos és egyéni, talán az énektémák élõ elõadásán lehetne még gyúrni. A záró dal (a címe stílszerûen Over) az Anathema Silent Enigma lemezét juttatta eszembe sötét hangulatával.
A szintén helyi Cukros Bácsik zenekar fõleg ismert punk és rock témákat játszott (pl. Therapy?, Ramones, Die Toten Hosen, Cult), ám a Faith No More Diggin' the Grave-jét is becsülettel elnyomta a trió. A két Garage Inc.-es Metallica nóta beindította a közönséget is, gondoskodva a jó hangulatról. Sokan bemozdultak az ismert nótákra, és együtt énekeltek a laza bõgõs-énekessel. Kettõ helyett egy gitárossal léptek fel, gondolom teljes létszámban a gitártémiák és a vokálok még erõteljesebbek. Remélem, a késõbbiekben tovább színesítik a programjukat, elférne itt még pár újabb keletû rock-himnusz az igényesebb fajtából!
A pesti Custom Made-en már a beállásnál látszott, hogy agyas zenét játszanak. Az ének, gitár, bõgõ és dob felállású csapat minõségi feldolgozásokkal (pl. RHCP, Rush, Tool) és néhány szintén igényes saját dallal szórakoztatta az ekkor már jelentõs nézõsereget. Erõsségük a jó kiállással és hanggal bíró frontember és a lüktetõ ritmusszekció, a gitár viszont halk volt, így sok dalban nem volt meg az az erõ és dinamika, amit azok megkívánnának. A Tooltól a Schism jó húzás volt, hûen tomácsolták a zseniális nótát, utolsóként pedig a Space Trucking-ra borultak egyet a srácok. Kíváncsi vagyok, hogy további saját dalaik milyen irányba mutatnak.
A Garden zenekar jó hangulatú koncertjeirõl ismert a környéken, több órás repertoárjuk van az elmúlt 20-30 év külföldi és itthoni rock-termésébol. Ennek megfelelõen felpörgették az amúgy is jó hangulatot, volt minden: mókás ikergitáros pózolás, közönségénekeltetés, tánc az asztalokon, stb. Abszolút feelinges elõadásmódjukból süt a profizmus, nagyon ráérzett erre a vonalra az öttagú csapat.
Remélem, jövõre is lesz Rock-sátor Mohácson!

GM