VÁLASSZ SITE SKINT

SOLAR SCREAM - DIVIDER SOLAR SCREAM - BARE TO THE BONE

Koncertek

SOLAR SCREAM 
          Bare To The Bone

01 Still Running Deep *
02 Insightful
03 Fracture
04 Afterglow
05 Bare To The Bone
06 Respire
07 While I'm Lying Awake *
08 Onward
09 The Storm
10 Sunrise Early May

* letölthetõ edit verziók

Xpress003

Mohácsi rockzene ínyenceknek

(Megjegyzés: az eredeti cím "Komor lebegés talajszinten" lett volna)

Kellemes meglepetés a nívós, modern kemény zene kedvelõinek a Solar Scream külcsínt és tartalmát tekintve is jól sikerült bemutatkozó CD-je, a Ground Level. A sötét hangulatú, lebegõs-elszállós, mégis szívvel és lélekkel teli muzsika legalábbis a városban mérföldkõnek számít ebben a stílusban.

A kifejezetten kemény zenére szakosodott rangos magazin legutóbbi számában két írás is foglalkozik a mohácsi, Kántor Tamás, Völgyesi Csaba, Müller Gábor és Harich Gábor alkotta Solar Scream-mel. A lap éppen az azóta megjelent bemutatkozó CD nyomán a kritikák ellenére is az egyik nagy honi reménységként emlegeti a Duna-parti csapatot. Vitathatatlan a borongós, lebegõs hangulatú, modern, mélyûr-érzetet keltõ metál zene eredetisége és értõ elõadásmódja, de a CD kivitele, a fiatal grafikusmûvész, Tatai Tibor készítettre borító már a hanghordozó kézbevételekor sokat ígér - annyi bizonyos, hogy ilyen míves és érett munka hasonló stílusban mohácsi csapattól még nem jelent meg. Ahogy Kántor Tamás gitáros-énekes-szövegíró fogalmazott: sem a hanganyagon, sem a koncerteken nem akartak félkész munkával elõállni.
Az együttes tökéletesen tisztában van azzal, hogy ez a fajta modern rockzene a szûknél is szûkebb réteget vonz, a fellépési lehetõség kevés. Legfontosabb céljuk együtt maradni, minél több koncertet és egyre jobb CD-ket produkálni. Az együttesrõl és a CD-rõl a www.solarscream.hu weblapon tudhatnak meg többet, a formáció legközelebb április 30-án Mohácson lép fel.

B. B.