VÁLASSZ SITE SKINT

SOLAR SCREAM - DIVIDER SOLAR SCREAM - BARE TO THE BONE

Koncertek

SOLAR SCREAM 
          Bare To The Bone

01 Still Running Deep *
02 Insightful
03 Fracture
04 Afterglow
05 Bare To The Bone
06 Respire
07 While I'm Lying Awake *
08 Onward
09 The Storm
10 Sunrise Early May

* letölthetõ edit verziók

Xpress018

Solar Scream – Ground Zero

 

(megjegyzés: az EP címe persze Ground Level, de tekintve a tényt, hogy szeptember 11.-én jelent meg a cikk, hagytuk inkább így...)

 

 

 

 

A Solar Scream elsõ kiadványa ez a 6 számos, 37 perces korong. Ebbõl adódóan azt hittem, hogy egy teljesen amatõr, hallgathatatlan fossal hozott össze a sors, és erre jön a valóság: bár természetesen van sok gyermekbetegsége a Ground Level-nek, de mégis szeretem hallgatni.

Elõször említeném a negatívumokat: a szar hangzás simán megbocsátható, mivel gondolom nincsenek dollármilliók mögöttük, meg mégiscsak elsõ kiadvány ez. A sokkal komolyabb hiba az vokális téren van. Akármennyire jók a dallamok, és klappol minden, ha mind a három éneklõ, amúgy hangszereken is játszó énekesnek teljesen erõtlen hangja van. Viszont el tudom képzelni, hogy ezek a dalok mennyire sütnének egy karcosabb, erõsebb torokkal, és akkor bizony orgazmusközeli állapot a játék neve, mivel a dalok, a gitártémák, meg az össze zenei elképzelés kikezdhetetlen.

Egyszer nem jutott eszembe hogy unalmas a zene, pedig nagyon hosszúak a dalaik. A billentyûs aláfestések okosan lettek megoldva, és bár a hangoztatott futurisztikus kisugárzást nem hozza, de tök hangulatos. Szóval a lemezt jó hallgatni, a rövid intro után következõ Ground Level pl. egy jobb hangzással, meg egy erõs énekessel ezer pontos metal dal lenne. A hatodik szám az In Your Room címû Depeche Mode dal feldolgozása, szerintem baromi jól sikerült ez is, itt még az ének sem zavaró. A srácok állítólag már nagyban készítik az új anyagukat, ahol saját bevallásuk szerint sokat javítottak az éneken. Hát majd meglátjuk, mindenesetre a Solar Scream egy nagy ígéretként van már most elkönyvelve, amibõl könnyen kifejlõdhet egy minimum Magyarország krémjéhez tartozó banda.

 

vulcanus